Rehabiliteringsträning

rehabiliteringsträningOm du lider av smärta i rygg, axlar, leder eller i någon muskel, kan du behöva rehabiliteringsträning. Det finns flera varianter av rehabiliteringsträning och beroende på skada kan du välja att träffa en sjukgymnast. Du kan också göra enklare övningar hemma. Du utför övningarna för att återfå den fysiska status du hade innan du skadade dig. Det finns också rehabilitering för att du ska få tillbaka din psykiska förmåga. En längre sjukskrivning kan orsaka en depression – något du måste aktivt arbeta för att motverka och i värsta fall komma förbi.

Om du har blivit skadad

Lider du av en allvarlig skada kan du tvingas sjukskriva dig. En sjukskrivning kan vara en tuff utmaning för många personer. Inte bara på grund av skadan, utan även på grund av att man blir hämmad i sitt vardagsliv. Det är inte roligt att vara hemma helt enkelt. Du kan även drabbas ekonomiskt av en sjukskrivning, varför det är viktigt att ha en god personförsäkring om du skadar dig. Titta in på Insplanet för att jämföra olika försäkringar. Det är viktigt att du kontaktar en sjukgymnast när du skadar dig för att låta en yrkesperson bedöma din skada. Inte bara för din hälsa, utan försäkringsbolag kan också kräva att du har gått igenom en undersökning.

Vägen tillbaka

Sakta men säkert kommer du med sjukgymnastens hjälp återhämta dig. Du kommer bli allt starkare, men det är viktigt att hålla hoppet uppe. Många utmaningar väntar dig och vägen tillbaka upplevs ofta som jobbig. Vardagen kommer inte att vara lika bekväm och enkel som den var innan du skadade dig. Det är en tuff uppgift som kommer göra dig medveten det bekväma liv utan begränsningar du levde innan du skadade dig.